Terre di Pietra
Vedovo Wine - Italiense Kvalitetsvine
Vedovo Wine

Besøg os:

Terre di Pietra. Laura og Cristiano driver denne lille vingård i Valpolicella, Terre di Pietra, italiensk for stenmarken. Og stenmarker er netop det terræn som danner grundlag for disse fantastiske vine, som parret laver. Samlet antal produceret flasker fra fra denne gård er kun 8500 om året. Markerne ligger både i og indenfor Classico området. Her er det at lave vin et håndværk - samt noget man er utrolig stolt af. Traditionerne lever her i bedste velgående, med et lille drys af nytænkning. Dette ses blandt andet i deres IL Veterano, en hyldestvin til deres elskede lokale fodboldklub i Veneto: Hellas Verona.

 

Beklager, denne vin er midlertidig udsolgt - men vi har stadig mange andre gode vine

Valpolicella Superior ”Vigne del Peste” DOC, 2011.

Lækker vin fra Terre di Pietra, med en elegant smag af blomme og mørke bær, men samtidig med en frisk aroma af nye frugter. Et rigtig godt glas vin, der rammer bredden af mennesker, da den ikke er for kraftig og voluminøs men samtidig med en lækker forholdsvis lang eftersmag. Et virkelig lækkert glas vin.

Serveringsforslag: Mellem-kraftige kødretter, grillet svinekød, oksekød, modne oste, eller til nachos.

 

Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella og Croatina

 

Tørring af druer: Naturlig tørret i et par uger.

 

Fermentering: Ca. 15 dage i temperaturkontrollerede ståltanke.

 

Lagret: 12 måneder og 6 måneder på flaske.

 

Alkohol: 13 %

 

Farve: Mørk bordeauxrød med et svagt lilla skær.

 

Serveringstemperatur: 19-20 grader celsius.

 

Drikkeklar: Nu, kan ved optimale opbevaringsforhold gennems 5-7 år.

 

Jord type: Sydvendt vinmark ”Vigne del Peste” i Marcellise - 200 m.o.h.

 

Antal producerede flasker: 2800

 

Ring eller mail for pris

Telefon: +4542383869

Email: vedovovine@gmail.com

Mesal Valpolicella Classico Superior DOC, 2011.

Mesal er en klassisk Valpolicella, dog med noget mere kraft og fylde, end der ofte ses ved Valpolicella vine. Vinen har en duft af blomme, vanilje, sorte bær, og et strejf af hvid peber. En meget harmonisk og velsmagende Valpolicella, med kraftige og velafbalanceret tanniner.

 

Serveringsforslag: And, oksekød samt gullasch.

 

Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta og Croatina.

 

Tørring af druer: Lufttørret i 30 dage.

 

Fermentering: I ståltanke under kontrollerede temperaturer.

 

Fadlagret: 24 måneder i 500 liters Østrigske og Franske egetræsfade, efterfølgende 12 måneder på flaske.

 

Alkohol: 14 %

 

Farve: Flot bordeauxrød.

 

Serveringstemperatur: 18-20 grader.

 

Drikkeklar: Nu, men kan gemmes til ca. 2018 under kontrollerede opbevaringsforhold.

 

Jord type: 400 meter over havets overflade, på sydvendt historisk vinmark ”Cavreghe” i Torbe ved Negrar

 

Antal producerede flasker: 3000 flasker.

 

Ring eller mail for pris

Telefon: +4542383869

Email: vedovovine@gmail.com

Il Veterano, Rosso Veronese IGT, 2010.

Da Laura og Cristiano fik lov til at lave en hyldest vin til den lokale fordboldklub, Hellas Verona, var målet at lave en vin helt fra bunden, og ikke som man tit ser, bare fabrikere en ny etiket og hælde en i forvejen produceret vin på flasken. Deres kærlighed til klubben skulle smages i vinen, og den skulle repræsentere det ypperste ud i vinfremstillingen. Fantastisk vin Laura har lavet!

 

Serveringsforslag: Steaks, grillet svinemørbrad eller som et lækkert glas vin til pulled pork. Smager også fantastisk til modne oste.

 

Druer: Carbenet Sauvignon, Merlot og Corvina Veronese,

 

Tørring af druer: Lufttørret i 30 dage.

 

Fermentering: I ståltanke under kontrollerede temperaturer.

 

Fadlagret: 18 måneder i 500 liters Østrigske egetræsfade, efterfølgende 6 måneder på flaske.

Alkohol: 14 %

 

Farve: Flot gylden rubinrød med et violet skær.

Serveringstemperatur: 18-20 grader.

 

Drikkeklar: Nu. Kan gemmes til ca. 2020 under kontrollerede forhold.

 

Jord type: 400 meter over havets overflade, på sydvendt vinmark Arcandola i Marcellise

 

Antal producerede flasker: 900 flasker. Derudover er der produceret kun 40 flasker i Magnum 1,5 l.

Alle flasker er nummereret - både 750 ml of 1500 ml.

 

Pris pr. flaske – 750 ml.: 159 kr.

Ved 6 flasker eller derover er prisen pr. flaske: 149 kr.

 

Ring eller mail for pris

Telefon: +4542383869

Email: vedovovine@gmail.com

Rosson Amarone della Valpolicella Classico DOC, 2009 og 2010.

Ønskes en Amarone, hvor der er tale om den absolutte højeste kvalitet, med en kraft og fylde, der fylder hele lokalet fra vinen proppes op, og forsætter lige indtil sidste dråbe er skænket og nydt, så er denne Amarone et rigtig godt valg. Denne vin er særdeles økonomisk, i forhold til den klasse vinen er i, da der ikke er brug for adskillige glas, på grund af dens enorme fylde.

 

Serveringsforslag: Oksekød, vildt fx hjort eller krondyr og grillet svinemørbrad. Kraftige modne oste og tapas.

 

Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella, Teroldego og Oseleta

 

Tørring af druer: Lufttørres i 100-120 dage.

 

Fermentering: I ståltanke under kontrollerede temperaturer.

 

Fadlagret: 48 måneder i 500 liters egetræsfade, efterfølgende 12 måneder på flaske.

 

Alkohol: 15,50 %

 

Farve: Mørk dyb rubinrød.

 

Serveringstemperatur: 19 grader.

 

Drikkeklar: Nu. Kan ved optimale opbevaringsforhold gemmes til år 2028.

 

Jord type: Høstet i slutningen af september på den sydvendt historiske vinmark ”Cavreghe” i Torbe ved Negrar 400 meter over havets overflade.

 

Antal producerede flasker: 2000 flasker.

 

Ring eller mail for pris

Telefon: +4542383869

Email: vedovovine@gmail.com

Vedovo Wine 7500 Holstebro Reg./Konto nummer 5348 0242618 CVR 37573930